Ohjeita joukkotarkastuksen järjestämiseen

1. Ole yhteydessä hallitukseen ja/tai jalostustoimikuntaan. Ilmoita omat yhteystietosi, halukkuutesi joukkotarkastuksen järjestämiseen yhdistyksen nimissä ja paikkakunta, missä haluat tarkastuksen järjestää. Varaa hallitus käsittelyyn ja tapahtuman mainostamiseen vähintään 2 kuukautta.

2. Hallitus käsittelee hakemuksesi ja ilmoittaa sinulle, millä aikataululla tarkastus on mahdollista järjestää budjetoitujen rahojen riittävyyteen nähden. Hallitus tai jalostustoimikunta voi myös vinkata sinulle eläinlääkäriä/klinikkaa paikkakunnaltasi, mikäli heillä sellainen on jo tiedossa. Yhdistys tukee jäsenten omistamien yli 6-vuotiaiden havannankoirien silmätarkastuksia 30€:lla. 24-48kk ikäisten, jäsenten omistamien havannankoirien IDD-kuvauksia 30€:lla ja jäsenten omistamien, 18-48kk ikäisten havannankoirien kyynär- ja lonkkakuvauksia (kuvattuna samalla kerralla) 30€:lla Havannalaiset ry:n nimissä järjestettävissä joukkotarkastuksissa. Koira voi saada tuen kerran/tarkastus. Tuki maksetaan koirakohtaisesti.

3. Kartoita paikkakunnaltasi klinikka/eläinlääkäri, jolla on mahdollisuudet/halua toteuttaa joukkotarkastus. Huomioi, että kaikilla asemilla ei ole ”omaa” silmätarkastusoikeudet omaavaa lääkäriä. Mikäli haluat järjestää vain silmiä (polvet ja sydän onnistuu yleensä samalla) koskevan joukkotarkastuksen huomioi, että se voidaan toteuttaa myös muualla, kuin klinikkaolosuhteissa (jos, niin muista tiedustella vuokra). Tilan tulee olla sellainen, että sinne saa viedä koiria ja yksi huone tulee saada turvallisesti pimeäksi. Kartoittaessasi vaihtoehtoja pyydä jokaisesta paikasta/eläinlääkäriltä myös joukkotarkastuksen hinnat niin pystyt hiukan kilpailuttamaan niitäkin valintaa tehdessäsi.

4. Nyt olet jo pitkällä. =) Sinulla on yhdistyksen tuki, klinikka/eläinlääkäri valittuna ja hinnat tiedossa. Sovi eläinlääkärin/klinikan kanssa teille kaikille sopiva päivämäärä, aloitusaika, koirien vähimmäismäärä ja yhdistyksen maksaman tuen maksutapa klinikalle/eläinlääkärille (mieluiten könttälasku). Huomioi, ettei päivämäärä osuisi päällekkäin ison näyttelyn tai muun vastaavan tapahtuman kanssa paikkakunnallasi, mikäli tarkastusta (silmät ja polvet) ei ole tarkoitus järjestää ko. tapahtuman yhteydessä.

5. Ilmoita hallitukselle joukkotarkastuksen tiedot: paikka, aika, hinnat, tutkiva eläinlääkäri, mihin mennessä haluat ottaa ilmoittautumiset vastaan ja mitä kaikkea tarkastetaan. Tämä ilmoitus voi tulla hallitukselle myös valmiina lehteen laitettavana mainoksena. Huomioi aikataulua tehdessäsi/tarkastusta markkinoidessasi, että virallisista tapahtumista pyritään aina tiedottamaan järjestyksessä: lehti/kotisivut ja sitten yhdistyksen viralliset FB-sivut, mistä tapahtumaa voidaan vapaasti jakaa sitten eteenpäin (tämä siksi, että jäsenistöä kohdellaan tasapuolisesti) eli muista varata hallitus käsittelyyn ja mainostamiseen vähintään 2 kk.

6. Kun olet ottanut ilmoittautumiset vastaan, tarkista vielä jäsensihteeriltä, että kaikki ilmoittautuneet ovat oikeutettuja yhdistyksen maksamaan tukeen (jäsenetu). Mikäli järjestät joukkotarkastuksen jossain muualla, kuin eläinlääkärisemalla tai tarkastukseen osallistuu yli 10 koiraa, muista ilmoittaa tarkastuksesta myös Kennelliittoon osoitteella jalostusposti@kennelliitto.fi.

7. Kun joukkotarkastus on ohi, hallitus olisi kiitollinen pienestä loppuraportista. Montako koiraa osallistui? Olivatko kaikki osallistuneet havannankoiria (muun rotuisiakin voi osallistua jos mukaan mahtuu mutta tukea saavat vain jäsenen omistamat havannankoirat, mitkä täyttävät tuen ehdot)? Onnistuivatko järjestelyt suunnitellusti yms.

Yhdistys on yhtä kuin me kaikki eli juuri sinunkin panoksesi on tärkeä!