Hoopers webinaari

Tervetuloa matalan kynnyksen tapahtumaan tutustumaan uuteen koiraurheilulajiin hoopersiin. Tapahtuman tavoitteena on esitellä hoopersia lajista kiinnostuneille sekä rohkaista yhdistyksiä järjestämään hooperstapahtumia. 

Webinaari järjestetään: 21.10.2024 klo 18:30-20:00. Tapahtumaan mahtuu 500 osallistujaa eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista.  Webinaaritallenne löytyy aikanaan Agilityliiton yleisten webinaarien ja koulutusten videotallenteiden arkistosta.

Linkki tapahtumaan: https://us06web.zoom.us/j/88464345043?pwd=CzgbdYpPIRwlipbHfkubumA6R0JOQU.1#success

Tapahtuman aiheet:

  • hoopersin esittely
  • miten käynnistää toimintaa hoopersissa

Tiedustelut ja ennakkokysymykset: Suomen Agilityliitto / hooperstyöryhmä, sähköposti hoopers (at) agilityliitto.fi

Kenelle hoopers sopii? 
Hoopers soveltuu agilitya laajemmin erilaisille ja erikokoisille koirille. Lajissa nopeus ei ole tärkeintä vaan suorituksen tarkkuus ja sujuvuus. Koiralle opetetaan pääasiassa sanallisia vihjeitä, joita voidaan tukea tarvittaessa ohjausalueelta fyysisillä vihjeillä. On hyvä kuitenkin muistaa, että hooperskin kuormittaa koiraa riippuen sen liikkumistyylistä ja vireestä, joten se ei välttämättä sovellu kaikille koirille. Koiran itsenäiset taidot ja ohjaajan ohjauksen oikea-aikaisuus vähentävät kuitenkin lajin kuormitusta koiralle.
Ohjaajan näkökulmasta laji on agilityyn verrattuna fyysisesti kevyempi, sillä koiraa ohjataan rajatulta ohjausalueelta liikkumatta varsinaisesti koiran mukana. Hoopersin avulla koiran itsenäistä ratasuorittamista ja suullisten käskyjen käyttöä voi kehittää mukavalla ja innostavalla tavalla. Siksi hoopersharrastuksesta on hyötyä myös monille agilitykoirakoille.

Linkki tapahtuman sivulle:

https://www.agilityliitto.fi/uutiset/hooperswebinaari-lajin-harrastamisesta-kiinnostuneille-ja-seuroille-21.10.2024/