Erikoisnäyttely 17.9.2022 pidetään Asikkalassa, kuntataajamassa Vääksyssä.

Tuomarimme:

Näyttelyn tuomari on irlantilainen (Anthony) Tony Moran ja hän asuu Manchesterissä, Englannissa. Hän sai ensimmäisen koiransa, welsh corgin pembroken 7-vuotiaana ja muita hänen omistamiaan rotuja ovat olleet pyreneitten paimenkoiran, chihuahua ja yhteisomistuksessa japanese chin.  Hänen kasvatustyönsä kennelnimellä Avigdor alkoi kuitenkin tiibetinspanieleilla vuonna 1985 mitä rotua kasvattanut erittäin menestyksekkäästi. Vuonna 2005 tuli uusi rotu, griffon belge ja ensimmäinen pentue syntyi Castafiore kennelnimellä vuonna 2007 ja tästä kotiin jäi musta petit brabancon. Tuomarina hän on roturyhmille 3, 5 sekä 9 ja tuomaroinut myös monia erikoisnäyttelyitä ympäri maailmaa. Havannankoiria hän ei ole Suomen näyttelyissä vielä arvostellut.

Varalla on kutsuttuna Jarmo Hilpinen, Keski-Suomen kennelpiirin alueelta Laukaasta. Hän on omistanutrotuja griffon belge, griffon bruxellois, petit brabancon ja shih tzu ja kasvattanut kennelnimellä Blue Bay’s.Tuomarina hän on roduille roturyhmistä 2, 9 sekä 10.

Junior handlerien tuomarina toimii Hilkka Kemppi.

Hänen ensimmäinen oma junior handler -kilpailunsa oli kymmenvuotiaana perheensä shiballa ja siitä alkoi oma innostus sekä myös muiden viitosryhmän koirien junior handlerinä esittäminen. Jo aiemmin hän oli esittänyt koiria rotukehässä mutta tästä lähti junior handler innostus ja se jatkui aina siihen asti kunnes ikäraja tuli vastaan. Päätöskilpailu oli hänen kolmas SM-finaalinsa ja hän sijoittui siellä kuuden parhaan joukkoon. Junnu harrastuksen jälkeen hän esitti näyttelyissä omia shibojaan ja shikokua niin koti- kuin ulkomaillakin sekäuseita ystäviensä erirotuisia koiria. Hänen viimeisen oman shibansa, hän esitti Veteran of Veterans – kilpailun voittoon. Koiransa oli myös lainassa useammalla junnulle kisakoirana.

Hän on työelämässään ollut nuorten kanssa toimija, opettaja ja nykyisellään tunnettu kansanedustajana ja toimijana Asikkalan kunnanvaltuuston puheenjohtajana.

Junnutoiminta on pysynyt elämässä ja koirat mukana sydämessä, hänen valmistuttuansa Junior handler tuomariksi ja kiertämällä tuomaroimassa myös kansainvälisissä kilpailuissa.

Näyttelypaikka: sijaitsee yhden Suomen vilkkaimpiin kuuluvan kanavan tuntumassa, Päijännetalon edustan nurmialueella. Vääksyn kanava sulkuineen yhdistää vesistöt Päijänne ja Vesijärvi.

Alueella myös matkaparkit ja niihin leiriytyvillä käytössään mm. alueen wc/suihkutilat. Huokeahintaisen matkaparkin varaus Päijänne talolta. Matkaparkilta matkaa kehäalueelle muutama kymmenen metriä. Vääksyn alueella toimii pieni perhehotelli, Apteekin majoitus ja hotelli Tallukka, jossa koirahuoneet maan tasolla eli niistä käynti myös suoraan ulos.

Näyttelyssä ei ole omaa kanttiinia. Wine &Cafe Jokiranta palvelee näyttelyalueen vieressä ja kohtuullisen kävelymatkan päässä, heti kanavan toisella puolella erinomaista ruokaa tarjoilee myös Kanavan Kunkku. Kanavan laidalla, sulun kohdalla sijaitsee jäätelökahvila, Kanavan Helmi mistä saatavilla itse valmistettuja jäätelöitä sekä myös koirille ihan oma jäätelönsä. Päijännetalossa toimii panimoravintola, Asikkalan matkailuinfo, myymälä mistä ostettavissa paikallisia käsitöitä sekä kalastusmuseo. Maailmallakin uistimistaan tunnetun Rapalan ”syntymäpaikka” on Asikkalassa ja toki tehdas toimii edelleen.Puistoalueella myös leikki & seikkailupuisto lapsille ja muillekin lapsenmielisille. Kävelymatkan päässä Vanha Vääksy, pikku putiikkeineen, Ranskalaista kyläkauppaa ohittamatta ja vesimylly museoalueineen. Touhua ja nähtävää löytyy kaikille myös mukana tuleville perheenjäsenille ja mukava turistipäivä kotimaan matkakohteessa, vaikka omaa koiraa ei itse näyttelyyn olisi edes ilmoittanut.

Asikkalan kunnan matkailuesiteessä lisää:
https://view.24mags.com/mp-paino/matkailuesite#/page=1

Ilmoittautuminen näyttelyyn on avoinna ja päättyy 26.8.

Näyttelyssä myös pentuluokat 5–7 kk ja 7–9 kk. Kasvattaja- ja jälkeläisluokat. Jaossa sertit, myös juniori- ja veteraaniserti. Junior handler kilpailu.

Erillistä pysäköintialuetta ei ole vaan pysäköinti alueen yleisille parkkipaikoille ja se on maksutonta. Näyttelyalue on avoin yleisölle. Näyttelyssä on myös mahdollisuus saada otettua koirasi mahdollisesti tarvitsemaa virallista geenitestiä varten poskisolunäyte.Virallinen = Kennelliiton hyväksymä tulos. Poskisolunäyte voidaan ottaa millä aikaa päivästä hyvänsä koska siinä näytepuikolla vain pyyhkäistään suun, posken limakalvolta eikä toimenpide vaikuta näyttelysuoritukseen. Näytteen ottaminen 15 euroa ja se maksetaan näytteenottajalle. Tehtävän testin hinta suorittavan laboratorion hinnaston mukaan ja se suoritetaan laboratoriolle. Mahdollista myös koirista, jotka eivät osallistu näyttelyyn. Tiedustelut, tarkempi ohjeistus ja ilmoittautuminen Marille p. 044 258 3764 tai sp. mari.janisniemi@lumikuono.com

Ilmoittautumistiedot yms. löydät täältä.


Sponsorimme:

Julkaissut Susanna Thomander