Hampaat pitäisi kestää koko elämän. No näinhän se ei ikävä kyllä ole näiden ihanien havannojemmekaan kohdalla. Hampaiden merkitys koiran terveyteen on moninainen.

Se, että koira saa syötyä ruokansa, voi vaikeutua, jos suussa alkaa jyllätä esim parodontitis, joka aiheuttaa suuhun kipuja ja jonka takia joudutaan poistamaan hampaita. Tämä ei ole pelkästään vanhojen koirien ongelma, vaan nuorikin koira voi joutua hammaslääkärin hoitoon samasta asiasta. Suun terveys vaikuttaa monin tavoin koiran yleiseen terveyteen tai sairauksien etenemiseen .

Tämän takia Havannalaiset ry haluaa nostaa esille hampaiden merkityksen nimeämällä vuoden 2024 teemaksi hampaat. Teema alkaa jo tämän vuoden puolella marraskuussa hammaswebbinaarilla. Teema tulee näkymään yhdistyksen toiminnassa, putiikissa ja lehdessä koko vuoden ajan. Kannustamme kaikkia koiranomistajia kiinnittämään huomiota koiran hampaisiin ja kasvattajia suunniteltujen pentueiden sukujen mahdollisiin suusairauksiin. Lähdetään yhdessä viettämään havannojen hammasvuotta 2024

Julkaissut Susanna Thomander