Havannalaiset ry. järjestää jalostustarkastuksen Uudellamaalla 14.1.2023.

Paikka: Rallitassu, Nurmijärvi, osoite: Kauppanummentie 8, 01900 Nurmijärvi.

Aika klo 11.00 alkaen. Jokaiselle ilmoittautuneelle annetaan oma saapumisaika.

Tarkastajina toimivat ulkomuototuomari Markku Kipinä ja jalostustoimikunnan valtuuttamana Rose-Marie Martelin sekä Kirsti Koivu. Kirjurina toimii Susanna Thomander.

Tarkastuksen hinta on 30 euroa/koira. Tarkastukseen mahtuu 10 koiraa. Jalostustarkastukseen on etusija koirilla, jotka eivät ole käyneet näyttelyissä. Leikatussa turkissa olevat koirat voivat osallistua, kunhan koiralla on sen verran turkkia, että sen laatu pystytään toteamaan. Myös geneettisesti lyhytkarvaiset koirat ovat tervetulleita. Koiran pitää olla täyttänyt 18 kuukautta.

Mikä jalostustarkastus?

Jalostustarkastuksen tarkoituksena on löytää jalostukseen sopivia yksilöitä sekä antaa koiranomistajalle tarkempaa tietoa koiransa rotuominaisuuksista ilman näyttelykäyntiä. Jalostustarkastuksen suorittaa rodun arvosteluoikeuden omaava ulkomuototuomari yhdessä jalostustoimikunnan jäsenen tai jalostustoimikunnan valtuuttaman arvostelijan kanssa. Jalostustarkastuslomake vahvistetaan aina kaikkien tarkastukseen tehneiden allekirjoituksella. Jalostustarkastetulle uroskoiralle lomake on myös kivestodistus, jonka Suomen Kennelliitto hyväksyy.

Jalostustarkastuksen tavoitteena on, että kaikki koirat, joita käytetään jalostukseen, on tarkastettu, tai muutoin täyttävät jalostustoimikunnan asettamat minimivaatimukset pentueen vanhemmille.

Yksittäinen koiranomistaja saa tarkastuksesta varsin kattavan arvioinnin koirastaan ja kasvattajat voivat halutessaan hyödyntää tuloksia jalostustyössään.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset jalostustatarkastukseen 29.12.2022 mennessä osoitteella

           stormhills(at)gmail.com

  (Laita otsikkokenttään JALOSTUSTARKASTUS UUSIMAA)

Kerro ilmoittautumisessa koirasi virallinen nimi, rekisterinumero sekä omistajan nimi ja yhteystiedot. Saat maksutiedot sähköpostilla viimeistään kaksi viikkoa ennen tarkastusajankohtaa, kun on varmistettu, että koirasi mahtuu mukaan tarkastukseen.

Julkaissut Susanna Thomander